E-Mail instellingen

Wil je graag weten wat de POP, IMAP en SMTP-gegevens zijn van je e-mailaccount? In dit artikel leggen we je uit waar je deze gegevens kunt vinden. Wanneer je een e-mailaccount hebt aangemaakt via DirectAdmin kun je jouw mails lezen via webmail of via je favoriete e-mailprogramma. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Outlook, Apple Mail, Firebird en vele andere programma’s.

Centrale & SSL-beveiligde mailserver – tip van Voizio!

Voizio heeft voor alle webhosting en reseller hosting klanten een centrale, SSL-beveiligde mailserver opgezet. Deze mailserver is beveiligd met een Extended Validation SSL-certificaat en is voor alle webhosting en reseller hosting klanten hetzelfde, ongeacht op welke server je gehost bent. Deze mailserver is geheel white-label, dus ook heel geschikt voor de klanten van resellers.

We raden je aan om gebruik te maken van IMAP zodat je mails bewaard blijven op de mailserver. Je kunt dan op al je computers, laptops, telefoon en tablets je mails lezen, beantwoorden en synchroniseren.

IMAP server: mail.axc.nl IMAP poort: 993

POP server: mail.axc.nl POP poort: 995

SMTP server: mail.axc.nl SMTP poort: 465 Authenticatie voor SMTP is vereist!

SSL: aan

Gebruikersnaam: email@jouwdomein.nl Wachtwoord: zoals je deze hebt ingesteld bij het aanmaken van het e-mailaccount

Voor Mac gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch”. Deze optie dien je uit te zetten om het correct te laten werken.

Onbeveiligde mailserver

Je kunt ook gebruik maken van de mailserver van je eigen server. Deze mailserver is daarentegen niet voorzien van een SSL-certificaat. We raden je daarom aan om gebruik te maken van onze centrale en SSL-beveiligde mailserver.

POP server (inkomende): mail.uwdomein.nl SMTP server (uitgaande): mail.uwdomein.nl

IMAP poort: 143 POP poort: 110 SMTP poort: 587

Gebruikersnaam: email@jouwdomein.nl Wachtwoord: zoals je deze hebt ingesteld bij het aanmaken van het e-mailaccount

SSL: uit Authenticatie voor SMTP is vereist!

Voor Mac en Outlook gebruikers is er een optie “detecteer en update accountinstellingen automatisch” of “beheer verbindingsinstellingen automatisch”. Deze optie dien je uit te zetten om het correct te laten werken.

Hopelijk heeft dit je meer duidelijkheid gegeven over de POP, IMAP en SMTP-gegevens van je e-mailaccount. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons supportteam.